Uczta dla podniebienia i nie tylko

niedziela, 25 lutego 2018

Sałatka z grochu i tuńczyka




"Prosty, SZYBKI, ale absolutnie pyszny przepis, który świetnie smakuje na kanapkach, krakersach, a nawet na własną rękę. Dzieci też to uwielbiają!"

Składniki

  • 1 (12 uncji) może rozłupać lekki tuńczyk w wodzie, osuszyć
  • 1 (15 uncji) może groszek, osuszone
  • 1/4 szklanki majonezu o zmniejszonej zawartości tłuszczu lub w razie potrzeby

  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Wskazówki


  1. Włóż tuńczyka do miski z groszkiem i lekko wymieszaj, aby rozbić tuńczyka i połączyć z groszkiem. Dodaj majonez, czosnek w proszku i pieprz, i wymieszaj, aby dobrze wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz