"Chłodna, ostra sałatka dodaje chrupkości i kontrastu do każdego menu, możesz też użyć suszonej żurawiny i orzechów włoskich."
Składniki
- 3/4 szklanki pokrojonego w plasterki selera
- 1/3 szklanki suszonych czereśni
- 1/3 szklanki mrożonego zielonego groszku, rozmrożony
- 3 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
- 1 łyżka posiekanych pekan, opiekany
- 1 1/2 łyżki beztłuszczowego majonezu
- 1 1/2 łyżki zwykłego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
- 1 1/2 łyżeczki świeżego soku z cytryny
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Wskazówki
- W średniej misce połącz seler, czereśnie, groszek, pietruszkę i pekan. Wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Chill przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz