Uczta dla podniebienia i nie tylko

niedziela, 25 lutego 2018

Selerowa Sałatka




"Chłodna, ostra sałatka dodaje chrupkości i kontrastu do każdego menu, możesz też użyć suszonej żurawiny i orzechów włoskich."

Składniki

  • 3/4 szklanki pokrojonego w plasterki selera
  • 1/3 szklanki suszonych czereśni
  • 1/3 szklanki mrożonego zielonego groszku, rozmrożony
  • 3 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
  • 1 łyżka posiekanych pekan, opiekany

  • 1 1/2 łyżki beztłuszczowego majonezu
  • 1 1/2 łyżki zwykłego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
  • 1 1/2 łyżeczki świeżego soku z cytryny
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Wskazówki


  1. W średniej misce połącz seler, czereśnie, groszek, pietruszkę i pekan. Wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Chill przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz