"Ten sos jest cudownie aromatyczny i warto dodać do niego wiele składników."
Składniki
- 200g może pasty pomidorowej
- 200ml ciepłej wody (110 stopni F / 45 stopni C)
- 3 łyżki startego parmezanu
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka sardeli pasty (opcjonalnie)
- 3/4 łyżeczki proszku cebuli
- 1/4 łyżeczki suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki suszonego majeranku
- 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/8 łyżeczki suszonego płatka czerwonej papryki
- sól dla smaku
Wskazówki
- W małej misce połącz pastę pomidorową, wodę, ser parmezan, czosnek, miód, pastę z sardeli, cebulę w proszku, oregano, majeranek, bazylię, mielony pieprz czarny, pieprz cayenne, płatki papryki czerwonej i sól; wymieszać razem, rozbijając wszelkie grudki sera.
- Sos powinien siedzieć przez 30 minut, aby mieszać smaki; rozłożyć na ciasto do pizzy i przygotować pizzę zgodnie z życzeniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz