Uczta dla podniebienia i nie tylko

niedziela, 25 lutego 2018

Słodki chleb kukurydziany





"Słodki chleb kukurydziany, który  rozpłynie się w ustach".

Składniki

  • 1 Mąkę o wszechstronnym przeznaczeniu
  • 1 szklanka żółtej mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanki białego cukru
  • 1 łyżka stołowa proszku do pieczenia

  • 1 szklanka ciężkiego kremu
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • 1/4 szklanki miodu
  • 2 jajka, lekko ubite

Wskazówki


  1. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko nasmaruj formę do pieczenia o wymiarach 9x9 cali.
  2. W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier i proszek do pieczenia. Zrób dobrze w centrum suchych składników. Dodaj śmietanę, olej, miód i jajka; mieszać, aby połączyć. Wlać ciasto do przygotowanej formy do pieczenia.
  3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, aż wykałaczka umieszczona w środku miski wyjdzie czysta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz