"Słodki chleb kukurydziany, który rozpłynie się w ustach".
Składniki
- 1 Mąkę o wszechstronnym przeznaczeniu
- 1 szklanka żółtej mąki kukurydzianej
- 1/4 szklanki białego cukru
- 1 łyżka stołowa proszku do pieczenia
- 1 szklanka ciężkiego kremu
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 1/4 szklanki miodu
- 2 jajka, lekko ubite
Wskazówki
- Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko nasmaruj formę do pieczenia o wymiarach 9x9 cali.
- W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier i proszek do pieczenia. Zrób dobrze w centrum suchych składników. Dodaj śmietanę, olej, miód i jajka; mieszać, aby połączyć. Wlać ciasto do przygotowanej formy do pieczenia.
- Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, aż wykałaczka umieszczona w środku miski wyjdzie czysta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz