Uczta dla podniebienia i nie tylko

niedziela, 25 lutego 2018

To najlepszy chleb z cukinii





"To najlepszy chleb z cukinii, który zrobiłem! Mam inne przepisy, ale to jest najlepsze! Dzięki mojej matce!"

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 szklanka oleju roślinnego
  • 2 szklanki białego cukru
  • 2 szklanki startej cukinii
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 3 filiżanki mąki uniwersalnej

  • 3 łyżeczki zmielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich

Wskazówki


  1. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smaruj i myj dwie patelnie o wymiarach 8x4 cala.
  2. W dużej misce ubij jajka, aż będą lekkie i spienione. Wymieszaj olej i cukier. Zamieszaj w cukinie i wanilii. Połącz mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia, sól i orzechy; zamieszać w mieszankę jaj. Podzielić ciasto na gotowe patelnie.
  3. Piec przez 60 do 70 minut lub do zrobienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz