"To najlepszy chleb z cukinii, który zrobiłem! Mam inne przepisy, ale to jest najlepsze! Dzięki mojej matce!"
Składniki
- 3 jajka
- 1 szklanka oleju roślinnego
- 2 szklanki białego cukru
- 2 szklanki startej cukinii
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 3 filiżanki mąki uniwersalnej
- 3 łyżeczki zmielonego cynamonu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Wskazówki
- Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smaruj i myj dwie patelnie o wymiarach 8x4 cala.
- W dużej misce ubij jajka, aż będą lekkie i spienione. Wymieszaj olej i cukier. Zamieszaj w cukinie i wanilii. Połącz mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia, sól i orzechy; zamieszać w mieszankę jaj. Podzielić ciasto na gotowe patelnie.
- Piec przez 60 do 70 minut lub do zrobienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz