Używanie mikrofal jest największym przykładem. Ilość paczkowanej i przetworzonej żywności, którą ludzie kupują i konsumują rocznie, jest alarmująca.
Dlatego dzisiaj coraz więcej osób próbuje znaleźć odpowiedź na wątpliwości:
Czy urządzenie mikrofalowe jest wygodne dla wygody i niskiego ryzyka, czy też jest poważnym zagrożeniem biologicznym i żywieniowym?
Wyjaśnijmy teraz te wątpliwości.
Badanie przeprowadzone w Hiszpanii wykazało, że warzywa i owoce gotowane w kuchence mikrofalowej tracą procent 97% substancji, które przyczyniają się do zmniejszenia częstości występowania choroby wieńcowej.
Badanie opublikowane przez Raum & Zelt w 1992 r. Stanowi:
"Sztucznie produkowane mikrofale, w tym piece z piekarników, są wytwarzane z prądu przemiennego i wymuszają miliard lub więcej inwersji biegunowości na sekundę w każdej cząsteczce żywności, do której docierają. Produkcja nienormalnych cząsteczek [w kuchence mikrofalowej] jest nieunikniona.
Podsumowując to, co odkryli, wszystkie te badania mikrofalowe można przekształcić w przyczyny nieużywania urządzenia:
1. Większy wskaźnik zaburzeń trawienia u konsumentów.
2. Wzrost przypadków raka żołądka i jelit.
3. Zwiększenie tworzenia się komórek rakowych we krwi.
4. Choroby limfatyczne, które prowadzą do zmniejszenia zdolności do zapobiegania niektórym rodzajom raka.
5. Znaczny spadek wartości odżywczej wszystkich produktów spożywczych.
6. Przyspieszenie dezintegracji strukturalnej we wszystkich produktach spożywczych.
7. Utrata 60-90% energii życiowej wszystkich produktów spożywczych.
8. Ograniczenie procesu integracji metabolicznej alkaloidów i glikozydów.
9. Zniszczenie wartości odżywczej mięsa.
10. Zmniejszenie biodostępności, czyli zdolność organizmu do korzystania z pożywienia, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy E, niezbędnych minerałów i lipotropów we wszystkich produktach żywnościowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz