Uczta dla podniebienia i nie tylko

niedziela, 28 października 2018

Pieczony kurczak faszerowany dipem ze szpinaku karczocha

Pieczony kurczak faszerowany dipem ze szpinaku karczocha . Kurczak (4 piersi), karczoch (2 puszki), zamrożony szpinak (1 pudełko), czosnek (4-5 ząbków), cebula Vidalia (½), ser śmietankowy (16 uncji), oliwa z oliwek (½ szklanki), przyprawa do steków w Montrealu (dash), gorący sos (dash), proszek czosnkowy (dash), sól , czarny pieprz (dash), parmezan (1 szklanka).
Zmiękcz serki śmietankowe. Rozmrażaj szpinak. Odcedź i posiekaj karczochy. Sautee czosnku i cebuli w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż miękkie. Dodaj karczochy i szpinak, a następnie usuń z ognia i ostudź przez 15 minut. W robocie kuchennym dodaj gorący sos, stek montrealski, parmezan, twarożek i mieszankę karczochów ze szpinaku. Pulsuj delikatnie. Przyprawiamy kurczakiem solą, pieprzem i czosnkiem w proszku, przypalamy po każdej stronie. Podzielić środkowe spluwy, a potem na sery. Piec w temperaturze 375 stopni przez 30 minut .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz