Uczta dla podniebienia i nie tylko

niedziela, 28 października 2018

Zupa ziemniaczano-porowa.

Zupa ziemniaczano-porowa.
Czerwone ziemniaki (5 funtów), pory (1 funt), kurczak (96 uncji), masło (½ funta), oliwa z oliwek (2 łyżki), ser cheddar (16 uncji), sól i pieprz (dash), boczek (5 paski), zielona cebula (1 pęczek).
Umyć i pokroić por, następnie sautee na maśle i oliwie z oliwek. Dodać bulion drobiowy i doprowadzić do wrzenia. Pokrój ziemniaki i gotuj w magazynie, aż będą miękkie. Starty ser. W procesorze lub mieszalniku żywności starannie przetrzyj mieszaninę z pora ziemniaczanego, dodając tyle bulionu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Zamieszaj ser i wróć do pieca, aby gotować na wolnym ogniu. Dopraw solą i pieprzem. Zrób boczek i kruszonkę na wierzchu (opcjonalnie) wraz z zieloną cebulką



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz