Uczta dla podniebienia i nie tylko

sobota, 24 lutego 2018

JAPONIEC




        Znajdz nas na faceboku -- http://ujac.eu/4Zl5b


Składniki

  • 8 jaj
  • 25 dag margaryny
  • 20 dag cukru pudru
  • 30 dag maku
  • 60 dag jabłek
  • 10 łyżek grysiku
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • bakalie

Przygotowanie

  1. Margarynę ucierać z cukrem, dodawać po jednym żółtku oraz po łyżce sparzonego zmielonego maku i dalej ucierać. Następnie włożyć jabłka starte na tartce o dużych oczkach, wymieszać. Dodać grysik, bakalie (ja dodałam 10 dkg płatków migdałowych i 15 dkg orzechów włoskich), proszek do pieczenia. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek i wymieszać. Piec w gorącym piekarniku 50-60 minut.
  2. Udekorować polewą.
  3. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz