Znajdz nas na faceboku -- http://ujac.eu/4Zl5b
Składniki
- 8 jaj
- 25 dag margaryny
- 20 dag cukru pudru
- 30 dag maku
- 60 dag jabłek
- 10 łyżek grysiku
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- bakalie
Przygotowanie
- Margarynę ucierać z cukrem, dodawać po jednym żółtku oraz po łyżce sparzonego zmielonego maku i dalej ucierać. Następnie włożyć jabłka starte na tartce o dużych oczkach, wymieszać. Dodać grysik, bakalie (ja dodałam 10 dkg płatków migdałowych i 15 dkg orzechów włoskich), proszek do pieczenia. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek i wymieszać. Piec w gorącym piekarniku 50-60 minut.
- Udekorować polewą.
- Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz